• +385(91)9444432
 •  
 •  

Zašto je potreban album za osnovnoškolce i maturante?

1. Kao uspomena, kako bismo vidjeli kakve osobe smo bili, a kakve smo sada. U računalu i društvenim mrežama fotografije ne ostaju dugo, izgube se. 2. Možemo pronaći dugogodišnje prijatelje iz razreda (zato mi izrađujemo i takve stranice s adresom, telefonom i mail-om). 3. Kako bismo se prisjetili školskog života i nakon trideset godina. 4. Pokazati roditeljima, baki i djedu. Njima će to biti lijepo. 5. Ako netko iz razreda postane poznata osoba, možeš se hvaliti – „ja sam s njim išao u razred“. 6. Kada ti netko ostane dužan novce, kontakt osobe možeš potražiti na stranici foto knjige. 7. Jednog dana možeš pokazati svoju foto knjigu unucima kako je baka izgledala u mlađim danima – „to si ti?“. 8. Mi izrađujemo jako lijepe osnovnoškolske, maturske i apsolventske foto knjige i neka budu zavidni oni koji ih još nisu izradili. 9. Tradicija je takva: završio si školu, napravi foto album! 10. A ako ćemo ozbiljno, najskuplja je uspomena!

Kako treba izgledati album predškolaraca, osnovnoškolaca, maturanata ili apsolvenata? Naravno, profesionalno, neobično, zanimljivo i nezaboravno! Drugim riječima, on mora imati nekakav „tajni sastojak“ kako bi, nakon završetka škole i fakulteta, ostala lijepa sjećanja za vrijeme pregledavanja fotografija svojeg razreda. Kvalitetno izrađeni albumi za osnovnoškolce, maturante ili apsolvente pomažu održati sjećanje o veselim školskim i studentskim danima sve do Vaše duboke starosti. Najbolji nastavnici, profesori, prijatelji te njihova lica ostaju godinama u lijepom i originalnom albumu za osnovnoškolce, maturante i apsolvente. Ali nema ništa od toga, ako fotograf svoj posao ne odradi s nadahnućem i ljubavlju.
Profesionalni fotograf… Kako će izgledati Vaš album za osnovnoškolce, maturante ili apsolvente, bez sumnje, sve ovisi o osobi koja će fotografirati sudionike fotografiranja te nakon toga obrađivati fotografije stvarajući tako cjelovitu kompoziciju od mnoštva fotografija. Danas imamo mnogo vrsta izrade albuma za osnovnoškolce, maturante ili apsolvente: klasična, u stilu vintage, skromna varijanta ili pak raskošna. Bilo kako bilo, ali od stvaralačkog pristupa do postavljeno zadatka ovisi mnogo toga. Današnja mladež hoće nešto stilski i originalno i zato smo razradili originalni dizajn koji odgovara današnjici i raskošu, a ujedno je lijep i s zanimljivim sadržajem fotografija.
Na primjer, zašto ne bi izašli iz foto studija i prošetali se po cvjetnom i proljetnom parku? Okolo Vas je igra boja, mirisno cvijeće, i sve se to može iskoristiti kao prekrasna tema za fotografiranje osnovnoškolaca, koja odgovara osobama koje tek počinju stupati u životu odraslih. Proljeće na stranicama albuma je kao nova stranica na stvaralačkom putu te osobnog sazrijevanja. Jesenski park, kao tema za album, nije ništa manje originalna zamisao. Nema ničeg ljepšeg od zlatne jeseni s njezinom hrpom žuto-crvenog lišća koje doslovno svijetle na sunčanim zracima jesenskoga sunca. Zapravo, talentirani foto-umjetnik ima uvijek masu stvaralačkih ideja. Naravno, bitno je i to kako on utjelovljuje u život svoje kreativne zamisli.
Jako lijepo izgleda album koji sa svih strana odrađen kvalitetno i profesionalno, odnosno u njemu nisu samo prisutne zanimljive fotografije učenika i njihovih nastavnika, nego i originalna naslovnica. To treba biti album za koji nas neće biti sram pokazivati rodbini i prijateljima. Naravno, takav rad fotograf će skupo naplatiti, ali trebate znati da pravi profesionalac svoje radove ne prodaje jeftino. Ako vam grupa ljudi obeća da će Vam jeftino napraviti album za osnovnoškolce, maturante ili apsolvente, onda je najbolje u startu odustati od te ponude, jer to je veliki rizik zbog kojeg osnovnoškolci, maturanti ili apsolventi neće dobiti očekivani rezultat. Štedjeti na svojim uspomenama ne treba jer zabave nakon mature ili položenog diplomskog ispita bivaju samo jednom u životu, a onda nam ostaju samo sjećanja. U mnogočemu one ovise o tome koliko će kvalitetno odraditi svoj posao dizajner, profesionalni fotograf na fotografiranju te radnici tiskare.
I upravo zato su dječji vrtić, škola i fakultet važni nivoi života kada se svako dijete uči dostojanstvenosti! I takvi trenutci se trebaju pamtiti!

Contacts

Feedback

 • Telefon:
  +385(91)9444432
 • adresa:
  Modern Foto Studio d.o.o.
  ul. V. Švalbe 1
  Pula, 52100